Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Trànsit
  • El conseller Jané presideix la sessió constitutiva de l'Observatori de la Seguretat Viària

El conseller Jané presideix la sessió constitutiva de l'Observatori de la Seguretat Viària

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
  • El nou òrgan impulsat pel Servei Català de Trànsit aprofundirà en l’anàlisi, l’estudi, la investigació i la recerca relacionada amb el trànsit i la seguretat viària

El conseller del Departament d’Interior, Jordi Jané, ha presidit aquesta tarda la sessió constitutiva de l’Observatori de la Seguretat Viària, impulsat pel Servei Català de Trànsit (SCT). Aquest nou òrgan té com a objectiu central contribuir a la reducció del 50% de la sinistralitat mortal l’any 2020 respecte del 2010 i del 40% de ferits greus amb seqüeles permanents en aquest mateix període i la visió zero en l’horitzó 2050, d’acord amb el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020.
 
Jané ha destacat que l’Observatori serà un àmbit de trobada per fer propostes, anàlisis i estudis sobre l’accidentalitat: “Hem de buscar les causes al per què s’ha produït un accident, i aquest anàlisi ens donarà les eines per poder-lo evitar”.
 
En aquest sentit, Jané ha posat de relleu que la seguretat viària és prioritària pel departament d’Interior, i aquest Observatori ha de servir per reduir les xifres de sinistralitat a les carreteres.
 
En aquesta mateixa línia, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, ha destacat també la utilitzat de l’eina: “L’Observatori ha de ser útil i ha de contribuir a reduir les víctimes i els ferits greus a les carreteres”

L’Observatori esdevindrà a partir d’avui un òrgan col·legiat de col·laboració i participació amb funcions de caràcter consultiu, d’informació, recerca, documentació i avaluació de les polítiques de seguretat viària a Catalunya. Aquest òrgan profunditzarà en  l’anàlisi i la investigació relacionada amb el trànsit i la seguretat viària amb l’objectiu d’impulsar noves polítiques que contribueixin a la reducció de la sinistralitat i a la protecció dels drets de les víctimes dels sinistres viaris.
 
Els àmbits d’actuació prioritaris de l’Observatori seran l’interdepartamental i local, l’internacional i de recerca i el de seguretat viària en l’entorn laboral:
 
1)    Projecció  internacional i de recerca
L’Observatori farà difusió de les bones pràctiques internacionals i fomentarà la participació en projectes europeus en la matèria. Així mateix projectarà les polítiques de seguretat viària de Catalunya a escala europea i global per tal d’erigir-se com un referent en l’àmbit de la seguretat viària
 
2)    Projecció interdepartamental i local
Impulsarà actuacions amb col·laboració amb els diferents departaments de la Generalitat i altres entitats públiques i privades que realitzen funcions en matèria de seguretat viària. D’altra banda, l’Observatori  proposarà actuacions de col·laboració amb el món local amb la finalitat de reduir els accidents de trànsit en l’àmbit urbà
 
3)    Projecció en seguretat viària laboral
L’Observatori aprofundirà en la investigació dels accidents de trànsit en l’entorn laboral amb l’objectiu de reduir la sinistralitat in itinere i en missió. En aquesta línia, proposarà actuacions per promoure l’elaboració de plans de seguretat viària a les empreses
 
Concretament l’Observatori de la Seguretat Viària està format per quinze membres, a més d’una secretària. L’estructura de l’òrgan ha quedat constituïda amb una presidenta, un vicepresident primer, un vicepresident segon, set vocals nats, cinc vocals i una secretària.

Podeu consultar SCT: ENLLAÇ

Podeu veure la noticia de 31 de juliol on us informavem de la seva aprovació

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat