Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Trànsit
  • Catalunya, pionera en la creació de les “AUTOESCOLES DE QUALITAT”

Catalunya, pionera en la creació de les “AUTOESCOLES DE QUALITAT”

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha creat una acreditació de qualitat que podran obtenir les Autoescoles de Catalunya. Aquesta iniciativa és pionera a l’Estat espanyol, i mitjançant un Decret, estableix el procediment d’acreditació de les escoles particulars de conductors com a centres de formació de qualitat.

Per obtenir aquesta acreditació voluntària, les escoles de conducció
hauran de complir uns requisits pel que fa a les
instal·lacions, la formació i la sensibilització dels alumnes


 
Entre aquests requisits hi ha una avaluació continuada dels alumnes a través d’un curs específic i un seguiment posterior a l’obtenció del permís; incloure en el programa formatiu la presentació del testimoniatge real de víctimes de sinistres viaris; la utilització de turismes destinats a la formació que no superin els sis anys d’antiguitat o bé que en la renovació de la flota s’aposti pels vehicles de baix consum de CO2 o vehicles híbrids o elèctrics; així com el reciclatge formatiu del personal docent de l’autoescola, entre d’altres.
 
Les escoles particulars de conductors que siguin acreditades com a
centres de formació de qualitat s’identificaran a través d’un distintiu
en el qual consta el concepte “Autoescola de Qualitat

Aquests centres també obtindran una reducció en les taxes administratives de tramitació amb l’SCT i a més els seus alumnes tindran accés a les activitats teòriques i pràctiques desenvolupades pel Servei Català de Trànsit
 
La creació d’aquesta acreditació de qualitat per a les autoescoles s’emmarca en el desplegament del Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020 i el Pla de Seguretat Viària 2014-2016, el qual en el cinquè objectiu estratègic planteja facilitar l’accés a l’educació viària al llarg de tot el cicle vital. En aquest sentit, amb aquest distintiu es pretén oferir als futurs conductors una formació teòrica i pràctica centrada en coneixements, habilitats i actituds que tingui en compte els factors de risc i les mesures de prevenció per a una mobilitat més segura i sostenible. El termini de vigència d’aquesta acreditació de qualitat serà de cinc anys renovable per a períodes de la mateixa durada, sempre que els centres continuïn complint els requisits establerts.
 
Convé destacar que les característiques i condicions d’obtenció d’aquesta acreditació de qualitat han estat consensuades pel Grup de Treball de Qualitat dels centres de formació de conductors de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, que va ser impulsat per l’SCT al juny de 2014.
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat