Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

Comencen les proves per a cotxes autònoms a l’autopista AP-7

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Avui dijous comencen les proves per implementar el vehicle autònom sense conductor a l’AP-7. Es tracta del projecte europeu Inframix, amb més de 4,5 milions d’euros d’inversió, en què participen onze empreses i institucions del sector automobilístic.

Un dels objectius del projecte és crear un model d’autopista que permeti un “trànsit ininterromput, previsible, segur i eficient a través d’una infraestructura vial híbrida” on els vehicles convencionals circulin amb els automatitzats, segons Autopistes, companyia del grup Abertis i un dels socis del projecte. L’indret on es faran les proves és el tram gratuït de l’AP-7 a Girona, entre les sortides de Vilademuls i Girona Sud.

Des d’avui i fins diumenge es faran simulacions amb un vehicle amb supervisors al seu interior en tres escenaris diferents: assignació dinàmica de carril, obres a l’autopista i embús de trànsit. Així, per exemple, en el primer cas s’avaluarà l’obertura d’un carril dedicat només a vehicles autònoms amb senyalització a la carretera, com ara pintura a terra (és la imatge d’un vehicle blau i unes ones), panells digitals, la pantalla del vehicle o una tauleta. La idea és monitoritzar el cotxe i veure com reacciona a les indicacions que se li donen al fer-lo canviar de carril davant un possible tram d’obres, accident o embús.

El principal objectiu és preparar la infraestructura per fer possible la coexistència de vehicles convencionals amb automatitzats. El projecte d’I+D, batejat amb el nom d’Inframix (Road Infrastructure Ready for Mixed Vehicle Traffic Flows), també es podria implementar a carreteres urbanes. Les conclusions i els detalls de les proves fetes a Girona es donaran a conèixer a Àustria el mes vinent.

ARA.cat

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat