Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ

LES CONSEQÜÈNCIES DE LA INCONSCIÈNCIA

Comparteix a la teva xarxa social preferida:


Tots els actes que duem a terme tenen conseqüències i, en ocasions, aquestes fan que la nostra vida i la dels altres canviïn dràsticament. Avui us presentem tres infractors de trànsit que, actuant sota la inconsciència de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, van veure com el seu futur canviava i, en algun cas, acabaven amb la vida d’altres persones.

Sovint parlem sobre les víctimes de trànsit però, i els infractors? Segueixen tots un perfil determinat? Per què van  actuar de forma irresponsable i com se senten després d’un seguit d’errors?  En el post d’avui us parlem de tres infractors molt diferents, dels quals dos estan o han estat a la presó.

Des del Centre Penitenciari de Quatre Camins, coneixem l’Alberto, un infractor multireincident que ha passat més de 14 anys conduint sense carnet i que en diverses ocasions ha circulat després de consumir drogues i alcohol. Afortunadament, en cap cas ha produït un accident greu, però suma múltiples condemnes i, tot i així, es considera un molt bon conductor. No obstant això, l’assistència a un curs de conscienciació viària el va fer reflexionar i empatitzar amb una de les víctimes de trànsit que participaven en la xerrada. En el seu cas, el fet d’estar a la presó el “fa obrir els ulls”.
De la mà de l’Alberto coneixem el sentit de culpabilitat de qui va conduir begut fins a xocar contra una moto amb dos ocupants que van acabar morint. L’Alberto, que té una condemna de tres anys i mig de presó,sent “vergonya” davant els pares de les víctimes mortals de l’accident i diu que “només pot abaixar el cap”.

En Nando no ha passat per la presó, però ha complert a Trace mesures penals alternatives després de donar un positiu de 0,98 i circular amb el cotxe per la vorera de la Rambla de Barcelona. Afortunadament, no va envestir a ningú, però és plenament conscient del risc que va suposar aquell fet i pensa que “no cal que beguis tu, només que begui un altre qualsevol cosa pot passar”. En l’actualitat col·labora amb víctimes de trànsit, fet que el fa conèixer la realitat dels qui no van tenir tanta sort com ell.

Us convidem a veure aquests tres testimonis infractors i reflexionar amb ells sobre el cost dels nostres actes. Recordeu: circular de manera irresponsable pot tenir greus conseqüències.Font INFOTRANSIT

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat