Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • L’aplicació mòbil Waze, de Google, incorporarà les dades del Servei Català de Trànsit

L’aplicació mòbil Waze, de Google, incorporarà les dades del Servei Català de Trànsit

dimecres, 22 / octubre / 2014
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

La Generalitat de Catalunya ha signat, de forma pionera seguint l’exemple d’altres ciutats com Jakarta, Nova York i Rio de Janeiro, un acord amb l’empresa nord-americana Google per tal d’integrar les dades del Servei Català de Trànsit a l’aplicació mòbil Waze, que informa de les incidències del trànsit en temps real a Catalunya.


Aquest acord situa Catalunya a l'avantguarda en l'intercanvi d'informació real sobre les condicions de la xarxa viària i també, en aquest sentit, el Departament d'Interior millora la qualitat de la informació de Waze un través de dades verificades oficialment.

Waze és una aplicació mòbil de navegació amb informació en temps real del trànsit gràcies al crowdsourcing, és a dir, la col·laboració de la comunitat, que en aquest cas respon a l’interès d’informar sobre què està passant a les carreteres ara mateix i a on. El programa promou la supervisió del trànsit mitjançant l’intercanvi d’informes d’incidents entre conductors, de manera que és un flux de dades bidireccional, ja que Waze rep les dades dels seus col·laboradors i dels sensors disponibles a les carreteres, i hi afegeix els informes públics dels socis –ara, el Servei Català de Trànsit- per oferir l’estat de les carreteres en temps real amb un màxim de fiabilitat.

Altres ciutats  del món que ja hi participen en el projecte són Jakarta (Indonèsia), San José (Costa Rica), Tel Aviv (Israel), Johannesburg (Sudàfrica), Rio de Janeiro (Brasil), i als Estats Units ho fan el comptat de Los Angeles, Boston, el districte policial de Nova York, i els estats de Utah i Florida.
 
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Notícies Relacionades

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat