Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • El conseller d’Interior s’ha reunit amb la direcció de l’Institut Guttmann per treballar en noves col·laboracions

El conseller d’Interior s’ha reunit amb la direcció de l’Institut Guttmann per treballar en noves col·laboracions

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha estat rebut pel director gerent de l’Institut Guttmann, Dr. Josep M. Ramírez  i tot el seu equip. Acompanyats també per la Directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, ha visitat les instal·lacions de l'Institut Guttmann, a Badalona, on han parlat de nous projectes de col·laboració. 
 
Jané ha destacat la importància de col·laborar amb l’Institiut Guttmann en pro de la prevenció per evitar accidents de trànsit. El conseller ha escoltat les experiències d’un grup de monitors que participen en el programa “Game over” organitzat pel Departament d’Interior juntament amb l’Institut Guttmann. Es tracta de persones amb diferents lesions medul·lars causades per accidents de trànsit que es dediquen en el seu temps lliure a fer xerrades a Instituts per conscienciar als joves sobre les conseqüències dels accidents de trànsit. “Un segon de distracció ens pot canviar la vida i ho hem d’evitar” ha dit el conseller, “la tasca que vosaltres feu amb els joves és vital, el vostre missatge testimonial i creïble ens és de molta ajuda per crear consciència i canviar actituds”.
 
El conseller d’interior també ha avançat que “la col·laboració amb l’Institut Guttmann no només continuarà sinó que es reinventarà. L’objectiu és buscar mètodes que s’adaptin als nous canvis de la societat, sobretot pensant en les noves tecnologies i la seva repercussió amb la conducció”.
 
El conseller s’ha volgut referir explícitament a l’ús del mòbil, que ja representa un 23% dels accidents mortals i ferits greus en accidents de trànsitJané també ha assegurat que “hem de poder fer arribar el missatge de prevenció a més gent, conscienciar a les empreses, als treballadors que utilitzen el cotxe a la feina i altres sectors que ho puguin necessitar”.
 
L’Institut Guttmann, pioner a Espanya en el tractament de persones amb patologies greument discapacitants per afectació del sistema nerviós central, especialment les lesions medul·lars i el dany cerebral adquirit, atén anualment un 19% de pacients com a conseqüència d’un accident de trànsit, que representen el 20% dels pacients més joves hospitalitzats per una lesió medul·lar o un traumatisme cranioencefàlic (TCE).

Font SCT

Més informació aquí
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat