Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • El Congrés aprova que l’educació viària es pugui avaluar i que sigui obligatòria a les escoles

El Congrés aprova que l’educació viària es pugui avaluar i que sigui obligatòria a les escoles

dimarts, 2 / juny / 2015
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

La Comissió sobre Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats ha aprovat un projecte no de llei per a poder reforçar  la formació en educació viària a les escoles, destinada als joves que estiguin cursant tant Educació Primària com Educació Secundària Obligatòria (de 6 a 16 anys). 

Aquesta proposta, pretén contribuir de manera més intensa i eficaç en la prevenció dels accidents de trànsit, així com també impulsar la seguretat viària en el currículum escolar.

La proposta, insta al Govern a prendre les mesures que calgui per a que l’educació viària sigui avaluable i obligatòria en Educació Primària i Secundaria Obligatòria i assegurar-se que els alumnes creixin amb nocions de prevenció dels accidents de trànsit.

Diferents portaveus parlamentaris van assenyalar que aquesta iniciativa ha estat impulsada per ‘Ponle freno’, l’acció social impulsada per Atresmedia.

En el debat, el diputat català Jordi Jané (CiU), ha defensat que, 

“un cop conegudes les xifres anuals de víctimes en les carreteres és inajornable incloure en el currículum educatiu una formació en Seguretat Viària. Molts d’aquests accidents i les seves conseqüències serien evitables si des de l’Educació Primària i Secundària es potenciés l’Educació Viària de manera avaluable i obligatòria", ha argumentat. A més, es podria "conscienciar als més joves, explicar-lis per què es produeixen els accidents i cóm es poden prevenir. L’educació viària, tot i que ja estigui present en el currículum escolar, no té la força que necessita.”


El portaveu del PSOE, Juan Carlos Corcuera, va destacar que, tot i que la sinistralitat en les carreteres ha disminuït 

“a les cotes més baixes que es recorden a Espanya”, no s’ha de baixar la guàrdia i oblidar la prevenció, “Educar en seguretat viària és educar en valors”, va afegir.

A més d’afirmar que ha arribat el moment «de recuperar i impulsar l’educació viària» en les escoles a l’assegurar que avui «només es forma als conductors i l’educació viària és inexistent des de l’eliminació per la Lomce de l’Educació per la Ciutadania».

Sara Cobos, del PP, va destacar que els populars 
van defensar el foment de l’educació de l’educació viària “des de les edats més petites” per a prevenir i evitar els accidents de trànsit.

Josep Pérez (La Izquierda Plural) va indicar que

“només el fet que cada dia morin tres persones i hi hagi 13 ferits per accidents de trànsit ens obliga a prendre mesures” i que “la formació és clau per introduir valors de mobilitat segura”.


Julio Lleonart (UPyD) també va intervenir per defensar la proposta consensuada entre tots els grups parlamentaris.

En l’actualitat, el de decret de currículum de Primària aprovat al 2014 ja fixe com a objectiu «fomentar l’educació viària i actituds de respecte que incideixen en la prevenció dels accidents de trànsit. 

En aquest sentit, es preveuen elements curriculars sobre educació viària i que es promoguin accions per a «la millora de la convivència i la prevenció dels accidents de trànsit, amb la finalitat que l’alumnat coneixi els seus drets i deures com a usuaris de les vies, en qualitat de vianant, viatger i conductor de bicicletes, respecti les normes i senyals, i es vegi  afavorida la convivència, la tolerància, la prudència, l’autocontrol, el diàleg i la empatia amb actuacions adreçades a evitar els accidents de trànsit i les seves seqüeles».
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat