Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ

Les vendes de cotxes elèctrics creixen un 90% a tot el món durant el primer semestre de l’any

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

El 2019 podria ser l’any de l’arrencada definitiva dels cotxes elèctrics

La consultora Jato Dynamics ja ha fet públiques les xifres de vendes de cotxes globals corresponents als primers sis mesos de l’any, i la gran sorpresa ha sigut el creixement de les vendes de cotxes elèctrics a tot el món, arribant a les 780.000 unitats a tot el món, cosa que suposa unincrement del 92% respecte als mateixos mesos del 2018.

Amb tot, el cotxe elèctric encara està lluny de ser majoritari, ja que encara són més cars que els cotxes de combustió equivalents, la xarxa de recàrrega encara no està ben implementada en molts racons del món i les xifres d’autonomia encara no acaben de convèncer molts compradors potencials.

 

La Xina lidera l'increment de vendes de cotxes elèctrics, tot i que Europa es consolida com un mercat amb una demanda creixent de cotxes de zero emissions

 

Segons apunta l’informe de Jato Dynamics, és la Xina la que encapçala les vendes de cotxes elèctrics, amb més de 430.000 unitats venudes durant els primers mesos del 2019, un increment del 111% respecte a l’any anterior, tot i que ha patit un descens del total de cotxes nous –dada que inclou els cotxes de combustió– d’un 12%.

Els Estats Units segueixen el gegant asiàtic amb 116.000 cotxes elèctrics nous venuts, amb un increment del 87%, i el podi el completa Noruega –paradís dels cotxes elèctrics– amb 36.000 cotxes elèctrics nous, amb un increment del 74%. Alemanya i França, amb 33.000 i 24.300 unitats venudes respectivament, segueixen els nòrdics en el rànquing de vendes, mentre que Espanya només ha matriculat 6.400 cotxes elèctrics nous durant els primers sis mesos de l’any, amb un increment molt modest respecte al 2018.

Pel que fa al rànquing de cotxes venuts a tot el món destaca el Tesla Model 3 amb 134.000 unitats venudes a tot el món, molt per davant del seu perseguidor immediat, el xinès BYD ES, amb 55.000 unitats venudes sobretot al seu país.

En el mercat europeu hi destaca el Nissan Leaf, amb 35.000 cotxes venuts, i el Renault Zoe, amb 25.000 unitats venudes durant els primers mesos de l’any a tot el món. A aquests models cal sumar-hi els bons registres de vendes del BMW i3 i del Volkswagen e-Golf en un segment que continuarà creixent amb força a tot Europa durant el segon semestre de l’any gràcies a l’arribada de models nous com ara el Volkswagen ID, el Seat e-Born i el Peugeot e-208.

ARA.CAT

 

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat