Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ

El director de l'SCT, Juli Gendrau, diu que "la col·laboració de tots és cabdal per revertir la sinistralitat"

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
 
El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, acompanyat del director de la Fundació Institut Guttmann, Dr. Josep M. Ramírez, ha inaugurat aquest matí la VII Trobada de monitors d’educació viària del programa Game Over i policies educadors en seguretat viària, organitzada per l’Institut Guttmann. Enguany la jornada s’ha centrat en el fenomen de les distraccions, sota el títol ‘Distraccions, un risc no percebut?’, amb xerrades i taules rodones i la participació d’alumnes d’ESO, batxillerat i Cicles Formatius.
 
En la trobada, el director de l’SCT Juli Gendrau ha agraït la tasca de sensibilització que duen a terme els monitors del programa Game Over en els centres educatius i ha subratllat que “la col·laboració transversal de tots és cabdal per revertir la sinistralitat”. La jornada ha servit per destacar l’impacte que tenen les xerrades en els alumnes. Més del 90% dels alumnes que han participat en les xerrades del programa Game Over recorden molt l’experiència personal dels monitors. La gran majoria també recorda clarament les causes de l’accident del monitor i les seves conseqüències. La majoria dels alumnes també creuen que les xerrades influeixen en la prevenció de conductes.
 
Per altra banda, el psicòleg, educador i periodista expert en adolescència, Jaume Funes, creu que “l’adolescent es dedica a ser adolescent, no podem esperar que actuïn amb l’experiència i l’expertesa que tenim els adults”. Funes ha afegit que “el que sí que podem fer és ajudar-los i donar-los les claus perquè siguin mínimament responsables i en les seves accions tinguin sempre una xarxa de seguretat a sota”.
 
Durant les taules rodones d’aquesta setena trobada a l’Institut Guttmann, s’ha volgut denunciar que el mòbil és un gran distractor i que no hi ha una percepció real del risc que comporta. S’ha valorat que els acompanyants han de ser els que s’encarreguin de manipular les tecnologies que poden distreure al conductor. I també s’ha volgut destacar la figura dels ‘influencers’, que poden ser un canal ideal per arribar als joves.
 
Durant el 2017, el programa Game Over, impulsat conjuntament pel Servei Català de Trànsit i l’Institut Guttmann, va superar els 48.000 alumnes. Ara mateix hi ha 27 monitors en actiu que participen en el projecte i que tenen disponibilitat. Aquestes dades fan palesa la consolidació d’aquest programa com a eina de prevenció dels accidents de trànsit i de conductes de risc viàries entre els joves de Catalunya i que any rere any Game Over va augmentant la presència en els centres escolars.
 
Game Over és una campanya consistent en xerrades-col·loqui que es fan als centres escolars de secundària. Sobretot es recomanen a 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Els monitors són afectats de lesió medul·lar i l’objectiu és prevenir l’accidentalitat juvenil. La trobada d’aquest any posa èmfasi en el fenomen de les distraccions. Avui en dia, tenim aparells electrònics que ens ajuden, però que també ens poden distreure.

SCT
Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat